کاهش قیمت ضایعات آهن با وجود افزایش نرخ دلار
آذرماه هر سال به دلیل پیک ثبت سفارشهای تجاریِ تقاضای تسویه، معروف به «ژانویه بازار ارز» همواره پر از افت و خیز است و افزایش تقاضای مسافرت به جهت در پیش بودن سال نو میلادی هم بر نرخ ارز تاثیر میگذارد اما در روزهای اخیر، شاهد افت و خیز بیشتری نسبت به سالهای گذشته هستیم و به نظر میرسد تنشهای ژئوپلتیک هم تاثیرگذار بوده و نرخ ارز را افرایش داده است؛ نکته جالب توجه برای فعالان بازار ضایعات آهن، کاهش قیمت با وجود افزایش نرخ دلار است و این پرسش را در ذهن ایجاد میکند که آیا این روند ادامه مییابد؟
کاهش قیمت ضایعات آهن در روزهای اخیر با وجود افزایش نرخ دلار از وقایع کمنظیر بازار به شمار میرود و با وجود اینکه قیمت ضایعات آهن در گذشته همزمان با نرخ ارز افزایش یافته، اینبار قیمت ضایعات آهن در خلاف جهت نرخ دلار عمل کرده است.
تحلیل کارشناسان بیانگر این است که کاهش قیمت در انبارهای بزرگ و تاثیرگذار کشور همچون انبارهای «عظیمی» و «ثامن» نیز در کاهش قیمت ضایعات آهن کل کشور با وجود افزایش نرخ دلار تاثیرگذار بوده است.
این رویداد کمنظیر در حالی بر بازار ضایعات آهن سایه انداخته که طی ماههای اخیر حجم ضایعات در بازار نیز محدود بوده است و بسیاری از انبارهای ضایعات ایران برای تامین قراضه مورد نیاز خودشان، قیمتها را افزایش داده بودند.
غیرفعال شدن کارخانجات عامل اصلی کاهش قیمت ضایعات
اصلیترین دلیل واکنش معکوس بازار ضایعات را بتوان در ناترازی انرژی، تعطیلی در واحدهای ذوب و ریختهگری و کاهش تقاضا دانست اما بدونشک تعطیلیهای بانکها و بسیاری دیگر از مراکز نیز در کاهش قیمت ضایعات بیتاثیر نیست.
بر اساس پیشبینیها، این ناترازی انرژی نمیتواند تعطیلی طولانی مدت کارخانجات را در پی داشته باشد و در نتیجه عرضه و تقاضا در بازار ضایعات آهن به صورت موقت مختل شده است.
کاهش قیمت ضایعات نمیتواند ادامهدار باشد
با افزایش نرخ دلار، هزینههای حملونقل، سوخت و فرآوری ضایعات آهن تحت تاثیر قرار میگیرد و بر همین اساس کاهش قیمت ضایعات نمیتواند ادامهدار باشد.
به ویژه آنکه کارخانجات ذوب و ریختهگری با توجه به در پیش بودن سال نو و هزینههای انتهای سال، به فعالیت با حداکثر ظرفیت در ماههای پیشرو و تهیه ضایعات آهن نیاز مبرم دارند.
همین نیاز موجب میشود تا کاهش قیمتها در بازار ضایعات آهن ادامه نداشته باشد و در ماههای آینده اگر قیمتها افزایشی نباشد، ثبات را تجربه کند.
انبار عظیمی مرجع قیمتگذاری ضایعات روغنی و سوپر ویژه کشور
انبار عظیمی با بیش از چهار دهه سابقه فعالیت، مرجع قیمتگذاری ضایعات سوپر ویژه و روغنی در بازار قراضه آهن کشور به شمار میرود و مراکز دیگر هم قیمتهای روزانه خودشان را تا حدود زیادی با این انبار تطبیق میدهند.
به گزارش پایگاه خبری فولاد ایران فعالان بازار ضایعات آهن قیمتهای انبار «ثامن» را رصد میکنند و آن را به عنوان کف قیمت ملاک قرار میدهند.
انبار ثامن در حقیقت حداقل قیمت بازار را تعیین میکند و گفتمان ۱۰۰ بالای ثامن، ۲۰۰ بالای ثامن و غیره در کل بازار رواج دارد.
از سوی دیگر انبار عظیمی که بزرگترین و قدیمیترین مرکز خرید و فروش ضایعات روغنی کشور محسوب میشود و مشتریان متعددی برای این نوع از ضایعات آهن دارد، تا حدود زیادی بالاترین قیمت خرید را برای قراضه پولکی، نرمه زیر ۲ میلیمتر و ضخیم روغنی ارایه میکند.
در چنین وضعیتی فروشندگان ضایعات آهن ضمن رصد قیمتهای پایینتر دیگر انبارها به ویژه انبار ثامن، تمایل دارند تا بارشان را با قیمت بالاتر و نزدیک به قیمت انبار عظیمی بفروشند.
از سوی دیگر سایر مراکز خرید و فروش قراضه آهن هم برای تامین بار مورد نیاز خودشان تلاش میکنند تا با فاصله اندک، از قیمتگذاری انبار عظیمی پیروی کنند و به همین دلیل انبار عظیمی را میتوان مرجع قیمتگذاری ضایعات روغنی و سوپر ویژه کشور در شرایط فعلی دانست.
شرکت «آراز فولاد رونیکا» مدیریت «انبار ضایعات آهن عظیمی» را بر عهده دارد و ماهانه بیش از ۱۵ هزار تن ضایعات آهن از این انبار به مناطق مختلف کشور ارسال میشود که بخش اعظم آن ضایعات روغنی است.
انبار ضایعات آهن عظیمی در اتوبان آزادگان غرب به شرق، بعد از علیآباد قاجار، ١٠٠ متر بعد از پمپ بنزین یادمان و در خیابان کاج یا تالار گل سرخ قرار دارد و تا حدی به کیفیت بارش اطمینان دارد که به مشتریان وفادارش، فرصت نظارت بر فرآیند فرآوری و پرس ضایعات را از طریق دوربینهای مداربسته میسر کرده است.
مشتریان میتوانند از طریق سایت این شرکت به آدرس «www.zatehran.com»، کانال تلگرام به آدرس «https://t.me/quwyg» و صفحه اینستاگرامی به آدرس «instagram.com/Azimi_Warehouse» به صورت روزانه به قیمت خرید ضایعات آهن دسترسی داشته باشند یا به جمع خریداران ضایعات آهن این انبار بپیوندند.