سهم کیفیت‌ مواد اولیه و افزودنی در تولید فولاد سبز فراموش نشود

مدیرعامل شرکت تامین آلیاژ کارا صنعت گفت: مواد اولیه و افزودنی شامل ضایعات آهن و فروآلیاژها ارتباط تنگاتنگی با صنعت آهن و فولاد دارد و کیفیت ضایعات آهن و موادی چون کک، گرافیت، فروسیلیکو منگنز و سیلیس در تولید فولاد سبز قابل توجه است.

«هانیه کریمی» در حاشیه سموزیوم فولاد 403 که در جزیره کیش برگزار شد، به خبرنگار فولاد 24 افزود: بازیافت و استفاده از قراضه آهن از یک سو موجب استخراج کمتر مواد معدنی و تخریب کمتر محیط زیست شده و از سوی دیگر نیز توجه به کیفیت و انتخاب درست نوع ضایعات و مواد اولیه و افزودنی‌ علاوه بر کاهش آثار زیانبار زیست محیطی، به حفظ شدن کیفیت فولاد یا حتی بهبود کیفیت تولید منجر می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه ترکیب شیمیایی ضایعات آهن می‌تواند بر کیفیت نهایی فولاد تاثیر بگذارد، اضافه کرد: بر همین اساس نیز کیفیت ضایعات در کاهش مصرف انرژی و تولید فولاد سبز اثرگذار است.

وی در مورد کاربرد برخی مواد فروآلیاژی در صنعت فولاد نیز بیان کرد: استفاده از گرافیت پرسولفور باکیفیت، باعث کاهش عیوب ریخته‌گری و تولید محصولات فولادی باکیفیت می‌شود؛ همچنین فروسیلیکو منگنز در صورت دارا بودن کیفیت لازم و استفاده به‌هنگام، خواص طبیعی فولاد را بهبود می‌بخشد و به آن استحکام و عملکرد بهتری می‌دهد.

مدیرعامل شرکت تامین آلیاژ کارا صنعت با تاکید بر اینکه برای رسیدن به فولاد سبز باید برنامه‌ریزی شود، بیان کرد: کیفیت مواد اولیه و ضایعات آهن نقش مهمی در بازیافت و حرکت به سمت تولید فولاد سبز دارد و نظارت بر کیفیت در این زمینه باید تشدید شود.

 

به گفته «کریمی» بیشترین میزان مصرف فولاد با 52 درصد به ساختمان‌سازی اختصاص دارد و از آنجایی که مواد فروآلیاژی و ضایعات آهن در تولید فولاد ساختمانی سهم مهمی دارد، به همین دلیل توجه به کیفیت این مواد به عنوان یک مولفه اثرگذار در تولید فولاد سبز باید در اولویت قرار گیرد.

وی این را هم بیان کرد: توجه به کیفیت مواد فروآلیاژی و ضایعات آهن در کاهش گازهای گلخانه‌ای و مصرف انرژی بی‌تاثیر نیست و مولفه‌ای اثرگذار در تولید فولاد سبز به شمار می‌رود.

فولاد سبز

سمپوزیوم فولاد 403 از سطح علمی مطلوب برخوردار است

مدیرعامل شرکت تامین آلیاژ کارا صنعت گفت: سمپوزیوم فولاد 403 با محوریت «فناوری‌های موجود و نوآورانه بازیافت پسماندها در فرآیند تولید فولاد سبز» در حال برگزاری بوده و از سطح علمی مطلوب برخوردار است.

«کریمی» که به نمایندگی از شرکت «آراز فولاد رونیکا» در این سمپوزیوم حضور یافته است، به برخی از دلایل تلاش برای تولید فولاد سبز در کشور هم اشاره کرد و افزود: حفاظت از محیط زیست و منابع طبیعی، کاهش مصرف انرژی، کاهش مصرف آب و استفاده از بازیافت از دلایل حرکت در مسیر تولید فولاد سبز به شمار می‌رود.

به گفته وی شرکت «آراز فولاد رونیکا» با نام تجاری «انبار ضایعات آهن عظیمی» بیش از چهار دهه سابقه فعالیت درخشان در خرید، فرآوری و عرضه ضایعات آهن باکیفیت دارد و به نوعی از پیشگامان تولید فولاد سبز کشور به شمار می‌رود زیرا همواره با عرضه ضایعات آهن باکیفیت، صنایع ریخته‌گری و فولادسازی را در بهینه‌سازی تولید یاری کرده است.

وی اضافه کرد: انبار ضایعات آهن عظیمی در ادامه فعالیت خود نیز با راه‌اندازی شرکت «تامین آلیاژ کاراصنعت»، علاوه بر تامین ضایعات با‌کیفیت، واحدهای ریخته‌گری و فولادسازی را در زمینه تامین فروآلیاژهای باکیفیت و تولید سبز نیز یاری کرده است.

گفتنی است بیـست‌و‌ششمین همايش پژوهشگران صنعت فولاد كشور از اول تا سوم آبانماه جاری تحت عنوان سمپوزيوم فولاد 403 و توسط انجمن آهن و فولاد ايران در مرکز همایش‌های بین‌المللی کیش در حال برگزاری است.

هدف از برگزاری سالانه این سمپوزيوم‌، ايجاد زمينه مساعد برای برقراری ارتباط ميان دست‌اندرکاران صنعت فولاد كشور با اساتید و دانشجویان تحصیلات تکمیلی و پژوهشگران به منظور رفع مشکلات موجود و توسعه هرچه بیشتر این صنعت است.

نظرتان راجع به این نوشته

شاید این نوشته نیز مورد علاقه شما باشد

دیدگاه کاربران در رابطه با
سهم کیفیت‌ مواد اولیه و افزودنی در تولید فولاد سبز فراموش نشود
بستنباز کردن